Vasluianca Larisa Grigore este în finala Cupei României la fotbal feminin, după ce echipa sa, Fortuna Becicherecu Mic, a trecut în semifinale de campioana, Universitatea Olimpia Cluj, scor 2-0.

Cele două goluri au fost marcate chiar de către jucătoarea, născută și descoperită la Laza.

În finala ediției 2018-2019 a Cupei României la fotbal feminin, bănățencele o vor întâlni pe Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Larisa Valentina Grigore a fost descoperită prin proiectul “Fotbal şi Feminitate”, derulat de Federaţia Română de Fotbal.

“Lari”, cum o mai alintă unii prieteni, s-a născut în anul 2002 la Vaslui şi până în vara acestui an a locuit împreună cu familia sa, în Laza. Acum locuieşte în Timişoara.

Larisa Grigore a practicat sportul încă de la vârstă fragedă, iar în clasele primare se vedea o stea a atletismului. Nu a stat prea mult pe pistă, fiindcă era preocupată să încerce şi altceva.

“Am făcut şi handbal, eram destul de bună, numai că tot pe fotbal m-am ghidat. Mi se potrivea mai bine”, spune vasluianca.

În lumea fotbalului a intrat la vârsta de 6 ani, când a încercat balonul rotund alături de prietenii din sat, însă fotbal adevărat a practicat abia în clasa a V-a, când profesorii Nicolae Baştiurea şi Radu Ilie au selecţionat-o în echipa şcolii Laza de fotbal feminin, cu care a participat la competiţii şcolare.

În vara anului 2016 a câştigat Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la fotbal feminin, faza judeţeană la gimnaziu, performanţă ce i-a adus selecţia la echipa Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui, Under 14, unde a fost căpitanul echipei, selecţionată coordonată de profesorul Daniel Epure.

Cu AJF, Larisa Grigore a participat la proiectul “Fotbal şi Feminitate” în luna iulie acestui an, unde a fost imediat remarcată.

Alături de colegele Andreea Ciucă (Vaslui), de la lotul Under 14, şi Andreea Mălina Pălimaru (Laza), de la lotul Under 12, tânăra a participat la un stagiu centralizat de pregătire, experienţă care i-a deschis viitoarea carieră într-un mod neaşteptat, fiind remarcată de către antrenorul Florin Bugar, care a convins-o să îşi schimbe viaţa şi domiciliul.

“La Costineşti a fost perioadă fantastică din punctul meu de vedere, am învăţat cum se face un antrenament serios, cum să beau şi să mănânc sănătos, dar şi cum să mă odihnesc. Domnul Florin Bugar, după ce m-a urmărit la Costineşti, a decis să mă ia la echipa lui, CFR Timişoara, a vorbit cu părinţii mei, care au fost de acord şi m-au lăsat!”, a precizat Larisa Grigore.

Acum, vasluianca în vârstă de 16 ani este componentă de bază a naționalei de fotbal feminin a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here