Bârladul va găzdui, pe 25 mai 2019, cel mai important eveniment rugbistic la nivel național, respectiv cele două finale ale Superligii la Rugby, ediția 2018-2019.

Decizia a fost luată de Colegiul Director al Federației Române de Rugby și vine ca o recunoaștere a eforturilor depuse de administrația locală bârlădeană pentru susținerea sportului cu balonul oval.

”Oportunitatea organizării acestor finale are ca fundament tradiția pe care rugbyul o are în această zonă, dezvoltarea continuă și perspectivele pe care Bârladul le etalează pe harta rugbyului romanesc. Îmbunătățirea infrastructurii, susținerea autorităților publice locale și publicul cunoscător al acestui sport sunt elemente care creează premisele organizării unui eveniment sportiv reușit. Vă mulțumim pentru colaborare și sperăm ca împreună să oferim iubitorilor de rugby din Bârlad momente memorabile în compania celor mai bune echipe de rugby din România”, se arată într-o adresă oficială a Federației Române de Rugby.

Astfel, la Bârlad vor poposi cele mai bune patru formații ale momentului, respectiv CSM București, CSA Steaua București, Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare, care, în funcție de rezultatele din ultima etapă, vor juca finala mare și finala mică a Superligii la Rugby.

Autoritățile locale efectuează ample lucrări de reamenajare la Stadionul Municipal de Rugby, demarate încă de anul trecut.

Deja au fost reabilitate interioarele clădirii stadionului, birourile staff-ului, inclusiv cel al conducerii Clubului de Rugby „Rulmentul”, vestiarele și dușurile oaspeților și gazdelor, vestiarele oficialilor și arbitrilor. De asemenea, s-au reabilitat holurile și a fost montată stolerie din termopan la toate încăperile. În plus, copertina stadionului – o veritabilă emblemă a rugby-ului local – a fost înlocuită.

”În total, pentru interioarele stadionului s-a alocat suma de 163.000 lei iar pentru copertină și bănci pentru spectatori au fost cheltuiți 210.000 lei. Am investit într-un sport cu tradiție în oraș și cu foarte mare priză la public. Din momentul în care municipiul Bârlad a fost declarat „Oraș al Rugby-ului”, am acordat o atenție aparte susținerii acestui sport. Faptul că, acum, Federația ne-a ales în detrimentul municipiilor mari ale țării să organizeze în Bârlad finalele Superligii ne onorează și ne demonstrează că am făcut alegerea bună când am decis să susținem rugby-ul local și să investim în tinerii de valoarea care continuă că activeze aici. Sperăm pe o participare pe măsură din partea publicului, mai ales că la Bârlad vor veni cei mai buni jucători de rugby ai momentului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Cele două finale ale Superligii vor fi televizate. Pe teren vor evolua nu mai puțin de 12 jucători din Bârlad, actualmente legitimați la cele patru formații, inclusiv cunoscutul rugbist Ovidiu Tonița, titular la CSM București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here